Pelancaran Program Jom ke Sekolah

Perhatian, buka di tetingkap baru. PDFCetakEmel

Pada 5 Februari, Pelancaran Program Jom ke Sekolah telah diadakan secara serentak di seluruh negeri. Program ini adalah kerjasama antara Kementerian Pendidikan Malaysia dengan Polis Diraja Malaysia. Di Sekolah SMK Tengku Mizan Zainal Abidin, majlis ini telah diadakan di Dewan Al Mizan bermula jam 8.00 pagi. Majlis ini telah dirasmikan oleh DSP Shahrudin Bin Mat Husain, Ketua Bahagian Pencegahan Jenayah Dan Keselamatan Komuniti, Daerah Kuala Terengganu.

Pada majlis ini juga, serentak di lancarakan pelancaran Program Mentor Mentee dan Peti Aduan Sekolah. 9 pelajar yang menjadi mentee kepada Tuan Pengetua, telah dijemput ke pentas untuk bersama-sama memotong kek sebagai gimik pelancaran program ini. Semoga semua program yang diadakan dapat meningkatkan prestasi kecemerlangan pelajar .

Peti aduan turut dilancarkan bagi memastikan semua pelajar dapat belajar dengan tenang dan selesa di sekolah. Pelajar yang menjadi mangsa buli dapat membuat aduan dalam bentuk surat. Aduan yang dilaporkan akan disiasat dan tindakan yang sewajarnya akan diambil oleh pihak yang berkenaan. Terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.